6 Mayıs 2021 Perşembe

Hıdırellez




 Hz İbrahim neden ateşte yanmaz? Bilirmisin?

Çünķü o özdür, öze kavuşmuştur, öz olan yanmaz. Yanan, tutuşan, bize Cehennem gibi gelen tuttuğumuz, tutunduğumuz tüm kalıplardır, putlarımızdır, ilahi kavuşuma engel olan tüm sebeplerimizdir(nefs hırkasıdır yanan).

05.01.2020 de yazdığım bu paragraf bugünün kutlayışı kutsayışıyla birleşti görünür oldu.

İbrahimi yakan ateş nasıl ki ona gül bahaçesi olmuş, bizde tıpkı yemeğin ateşinde alt üst olmadan pişemiyeceği gibi hayatımızı da altını üstüne getirmeden pişemiyoruz. Şems'in de dediği gibi''Düzenim bozulur,hayatım alt üst olur diye, endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?''

Yandım öldüm dediğin AN, küllerinden yeniden doğuşun  sancılarıdır.

Canparenin koptuğunu, kaybettiğini sandığın AN, asıl Hak varlığının Hakikatiyle sonsuzluk diyarında buluşanlar, bu dünyada kalanları kaybederlermiş. Aslında kayıp dediğin sadece kaymak, geçmekmiş bir diyardan bir diyara @baharözalpuk(öykümüzün mekanı cennet, ruhu Şad Ola)

Bu günün kutlayışı kutsayışıyla her şeye ve herkese rağmen Hak varlığımızın Hakikatine olan vefa ile Hızır İlyas Vuslatı, küllerimizden güllerimize doğuşumuz olsun. Bizi yakan ateşler gül bahçelerimiz olsun.

05.05.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder