19 Haziran 2018 Salı

ŞÜKRETMEK OLMAKTIR



02.06.2018
20.00

‘’ Şükretmek Olmaktır’’
‘’ Şükretmek Tanrıya teşekkür etmek değildir. Şükretmek, mutluluğu elinde olmayanlarda aramamaktır. Şükretmek, hemen şimdi mutlu olmaktır. Şükretmek, bilgeliktir.’’ Burak Özdemir’in kartlarından aldığım bu mesajla idrakım bir açılım daha yaşadı. Hem de en muhteşeminden.
   Kuru kuruya sözlerle teşekkür olmaz. Sen nasıl karşındaki insanda ‘’hal’’ halini görmek istiyorsan. Rabbin de senin (zaten hiç ihtiyacı olmayan) kuru laflarına kalmadı. Onun görmek istediği; sana bahşettiği bu eşsizliği, mükemmelliği yaşıyor, yapıyor, Oluyor oluşunadır. Asıl bunu gördüğünde şükrün şükür Olmuştur. Yaşayan ‘’Hal’’ haline getiren Olman en büyük teşekkürün, şüküründür.
    Nasıl ki sevgilinden de bunu görmek istersen, yaşamak istersen Rabbinde bunu görmek, yaşıyor olduğunu bilmek ister. Sana bahşettiği bilgeliğini kullanmanı, uygulamanı, yaşamanı ister. Bu beceri herkese bahşedilmiştir. Bunu bilen, bu bilinçte olan ve bunu ‘’hal’’ haline ‘’yaşamı’’ haline getirmiş olanların BİRlikte paylaşımıdır Aşk ve mutluluk.
Yoksa bunu başkasında arayan ve senin de bunu başkasına bağladığın bir beraberlik nasıl olabilir ki? Herkes birilerinden arıyor, sen de birisinden arıyorsun, o da birisinden arıyor. Herkes aramada, meğer herkes kendi kuyruğunu yakalamaya çalışan, kendi paradoksunun içine düşmüş. Ne aradığını, nerede bulacağını bilmeden…
   Mutluluğu kendi elinde olan iki insanın, bu mutlu mesut ellerini buluşturup, bu mutluluklarını paylaştıkları kavuşumdur Aşk!
     İşte boşuna demiyoruz; sözde değil, öz de olan sevgi ve bunu varoluşuyla yaşayan, yaşatan sevgi en büyük teşekkürdür, şükürdür, en büyük sevgiliye, Rabbime! Allahıma!
Hüüüü!
22.25

  • Koşulsuzca, karşılık beklemeden akıt, senden gürül gürül akan sevgiyi.
Nasibi olan alsın!
  • AN’nın sonsuz mekan ve zamanında yaşa!
  • Huzurda, neşe ve keyifte kal!
  • Ne istediğini net olarak bil, yap ve yaptır!
  • Kudretinin gücünde, kararlığında net ve emin ol ve öyle davran!
  • İyi niyetinin ve Aşkının merkezinde, her şeyin akışında mükemmel ve mümkün olduğunun bilinçli rahatlığında, su gibi berrak ve naif AK!
  • Hiçbir şey beklememenin huzurlu keyfinde, rahatlığında kal!
  • Beklememenin hareketliliğinde akışta olmanın mucizelerini topla!








‘’kaybedecek bir şeyi olmayanlar korkmaz’’ deriz. Evet hiçbir şeyin sahibi olmadığı gerçeğine uyandığında cesaretin doğar.
05.06.2018
00.11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder