30 Mayıs 2017 Salı

Gerçek, Basit,Sade ve OLağandır.




Hep bir kurtarıcı,hep bir çözüm bekleriz bizden dışarda , ötede olan bir sihirli değnek. Oysaki çözüm öyle basit, öyle saf, öyle içten ki seni bekliyor görmen için. Kendi gerçeğine uyanman için. Kendi içindeki iyi ve kötünün dış dünyada ki yansımalarını görmen için.
" Neye enerjini yönlendirirsen onu büyütürsün" cümlesini hepimiz biliyoruz artık. Fakat bunu bile dışarda uyguluyoruz. İçimizdeki ışığı parlatırsak ancak karanlık yok olabilir. Karanlığın varlığı, ışığın yokluğundandır. Işık var olursa ancak o yok olabilir. Karanlığını kucakladığında ışığın BİRliği kalır. O yüzden içimizdeki caniyle, içinimizdeki kötüyle.... yüzleşmedikçe, farkındalığın uyanıklığıyla bakmadıkça, çözümü de, suçlamaları da hep dışarda bir yerlerde arayıp duracağız.
Kendi içimizde var olan "ötekileştirme" yi farketmeyip uyanmadıkça( yansıması olan) dışımızda yarattığımız "ötekileşme" yle savaşıp duracağız. Kendi kuyruğunu yakalamaya çalışan kedi misali .
Dün gece ki söyleşi esnasında bu gerçeği birkez daha farkedip, altını çizmeme vesile olan Levent Üzümcü ye sonsuz teşekkürler.


M.Münire ARSLAN

17.01.2017
23.00



               






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder