30 Mayıs 2017 Salı

İLLÜZYON ELMASI



Rahat ol, evrendeki diğer canlılar

gibi, özünün açığa çıkmasına ve seni huzura gark etmesine izin ver. Enginliğinin, sonsuz lütuflarının akmasına seni pûrü pak yapmasına izin ver.
Kendinle ilişkide ol, gerçek varlığın ortaya çıksın. Öz varlığına sahip çık, onu onurlandır. Onunla ol, ‘’O’’ ol. Bölünme, parçalanma yaratma. BİR ve BÜTÜN olan varlığını her AN kutla, kutsa, şükranla yaşa…^^ Varlığının eşsizliğinin, BİRicikliğinin EMİNliğin de, lütufları şükürle kutla. Her şeyin zaten SEN olduğunun idrakın da, halinde her şey zaten SENİN.
Varlığın, sonsuz bilincin bilme gücüne sahip. Asla hislerin olan bu bilme kaynağına şüphe sokma, bu varlığına ihanettir, şirktir, inançsızlıktır… İnancının, imanının göstergesi olan varlığının gücünden nasıl şüphe duyabilirsin ki?
Gerçeğinin ne olduğunun EMİNliğin de, rahat ol, eylemsiz ol, sade, doğal ol; diğer canlılar gibi, özünle yaşa. Bir gül goncası açmak için çabalamaz, bir kuş ötmek için uğraşmaz…^^ Rüzgar gibi es, yağmur gibi yağ, su gibi ak,..^^ Her AN’nın doyumsuz keyfinde kal!
Ne diye yorarsın kendini, çabalarsın, zorlarsın, şekillendirmeye çalışırsın, yapışırsın, tutunursun,… Zaten her şey emrine amade iken, zaten her şey önüne seriliyorken. Yarattığın acizlik, değersizlik, korku…büyüsünde debelenip cehennemimde yaşarsın, tüm tükenmişliklerinle, aynı yere varan tekrarlarınla.
Bölme kendini zaten BİRsin. Bölünme zannı Ademin elmayı ısırması; düştüğü bilinç bulanıklığıyla cehennemini yaratması. Oysa bu bir illüzyon. İkilik yok, şaşılık yok, gördüğün de , baktığın da BİR. Bilinç Öz bilinçtir, bu illüzyonu fark et. Elmayı ısırmış olabilirsin fakat sende öyle güçlü , öyle sonsuz bir bilinç kaynağı var ki, o kaynakla ayrılmadığını, bölünmediğini fark edebilecek kapasitedesin. Beden deneyiminin amacı , sebebi budur. Aslında hiç bölünmedin, hep kaynakla ve cennettesin. Yanılsama, varlığının ne olduğunu unutmandan, ayrıldığını sanmandan, görememenden, kendini bölerek cehennemde olduğunu sanmandan. (illüzyon Elmasını yemenden)
İzin ver zaten sen olan varlığım sana gerçeği anlatsın,yol göstersin. Bilincinin gücüne sahip çıkarak, onu kucaklayarak, kutlayıp, kutsayarak, şükürle, farkındalığın aydınlığında yaşa. Fark et! Gerçeğini Gör! Hep onunla olduğunu, ‘’aklımda’’ diyerek, ‘’Lades’’ oyununun kazananı ol! Oyunu ‘’ İllüzyon Elması’’nı ısırarak başlatmış olabilirsin. Fakat BİR olduğunun, sonsuz kaynak olduğunun farkındalığında ‘’aklımda’’ seçimini yapabilecek güçle yaratıldın. Sen sonsuz bilinç kaynağısın, bu kaynak senden akıyor. Senin kapasiten bu illüzyonu görebilecek, şaşılığı fark edebilecek engin bir görüye sahip. Bu gücü gör! Hakkını ver! BİRliğini kucakla, kutla, kutsa…^^ Aşk olan varlığınla yaşa. Asla şüphe kırıntısı bile duyma! Asıl ihanet, asıl cehennem odur. Şüphe tohumları cehennemin mozaik taşlarıdır.

01.04.2017
23.34


M.Münire Arslan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder