12 Mayıs 2018 Cumartesi

TANRI MİSAFİRİ




‘’ Sen kimsin?’’ dediler…
‘’ Tanrı Misafiriyim’’ dedim…
Misafirliğime açıldım…
Rabhane ye baş konuk edilmişiz!
Hane hane içinde misafir onun içinde…
Baş konuk olmanın hakkı idrakinde misin?
Tek konuğun ‘’sen’’ olmadığının, senden öte olanın da olduğunun, hali ruhiyatında mısın?
Kendine ve kendin diye addettiğin misafir hanene, gelen konuklara layıkıyla davranmakta mısın?
Gelenin ve gidenin kim olduğunun farkında mısın?
Misafirin ‘’tanıdığı’’ ‘’tanımadığı’’ olur mu? Bildiklerin misafir de, bilmediklerin misafir değil midir? Bilmediklerini ‘’ yabancılaştıran’’, onları senden ‘’öte’’ diye gören kimdir?
Gören ‘’sen’’ isen, ‘’öteki’’ dir bir diğeri ya da ‘’yabancı’’.
Gören ‘’ senden öte’’ ise, herkes bilindik misafirdir, herkes baş konuk.
Rabbimin bu zengin misafirhanesinde sen de bir misafirsin. Hem misafirsin hem de misafirhane.
Kendi içindeki konuğu tanırsan, sana gelen ve senden gidenleri de bilirsin. Gönül kapını hep aralık tutarsın. Bilirsin ki hanen korunmaktadır. Onu çalacak hiçbir hırsız yoktur. Bu kapıyı hiçbir korku kilidi tutmaz. Onun kilidi Aşkın Saflığıdır.
  Geleni layıkıyla karşılayabilmek için, içindekini geri çeker, alan açar O’nu buyur edersin. İçerisi ‘’seninle’’ zapt edilmişse gelen kapıda kalır. O’nu buyur edecek yerin yoktur. Bunu göremeyince, ‘’Bana neden misafir gelmiyor?’’ ya da ‘’Gelen misafir neden içeriye kadar girmiyor?’’ diye sorarsın kendine. Oysa soru da yanıt da sensin.
Misafiri layıkıyla ağırlayamıyorsan, misafirciliği layıkıyla ‘’oynayamıyorsan’’ sebebi sensin.
   Kendini bilince, gelenin de her kim olursa olsun, kim olduğunu bilirsin. Gelen RAHMAN Olan Ademoğluysa, içindeki Adem’i geri çeker(buyur eder) ona oturabileceği, hareket edebileceği, kendini rahat hissedebileceği özgür ve sınırsız BİR hane açarsın. RAHİM hanendir açtığın. Çünkü içindeki Adem dışardan sana misafir gelmiştir. RAHMAN olmuştur. İçindekinin de dışa teslim zamanıdır. Sen de sana kalan, sen olan, senden de öte olan Havva’n ile O’na layık olduğu, Hak ettiğiniz konuk severlikle, Rabhanenin Huzurunda misafircilik ‘’Aşk Oyununu’’ oynarsınız.
    Eğer gelen RAHMAN olan Havva kızı ise, içindeki Havva’yı geri çeker, onu sonsuz derinindeki RAHİM’ ine buyur edersin. Böylelikle dışta beliren Havva’n ile Adem olan varlığının gönül köşküne BİRbirinizi Sultan eylersiniz.
 RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAHIN ADIYLA  
BismillahiRAHMANirRAHİM….OLursunuz
HÜÜÜÜ….^^^^

11.05.2018
22.52




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder