16 Eylül 2024 Pazartesi

Fıtrat

 


 ‘’Fitnat’’ annem beni isminin derinliklerine, hakikatine açtı.

 ‘’Fıtrat’’ kişiye özel bir şey değil. Adem olan hepimize özel olan; yaşama hazır olma halimiz. Yaşamın hakikatine erme halimiz. Yaşamdan keyif alma, kıymet bilme, öze erme halimiz…

    ‘’Fıtratına göre’’ derlerken tam da bunu kast ediyorlarmış. Sen hangi haldeysen yaşamı da o halden algılar ve yaşarsın.

 Yaşamla kurduğun bağdır, hakikatindir ‘’Fıtrat’’.

Yaşamı tam kapasite, potansiyelinin açığa çıkmış haliyle yaşamandır ‘’Fıtrat’’. İnsan olan bu varlığını gerçekliğiyle(hakikatiyle) yaşamandır ‘’Fıtrat’’.

31.05.2024   00.34

  Tıpkı bir puzzle gibi hayat şaheserini ortaya çıkaran her bir parçanın(her bir hücrenin) kıymetini bilip, hakkıyla, hakkını vererek yaşayabilme, bunu açığa çıkartabilmekmiş ‘’Fıtrat’’.

Tüm bu parçaların toplamının da ötesi bir şeydir hayatının bütünü ve de Anlamı.

Bu senin açığa çıkmış(yaşanmış) Fıtratındır.

   Yaşam tek bir hedef, tek bir ideal, bir hayal, varılacak bir yer, kavuşulacak bir istek(dua) vb. değil(bir yeteneğin, bir özelliğin, bir tutkun vb. değil). Tüm bunlara kavuşurken her şeyle, herkesle yaşadığın dolu dolu AN’ların tamamı, bütünü ‘’Fıtrat’’ın.

Yaşamının Tamamı Yaşam, Tamamı Fıtrat’ın, Hakikatin.

31.05.2024   00.59

Fitnat Annem Fıtratını doldurdu ve bu dünyadan gitti.

Vakit Tamam Olunca Fıtratına eriyorsun(ister ölü ister diri).

31.05.2024   01.20

Hayaller, hedefler, beklentiler, umutlar, istekler…vb. hayatı ıskalamana sebep olabilirler. O yüzden çoğu zaman bunları elde ettiğin, kavuştuğun zaman manasız bir boşluk içine düşersin, ‘’bu muydu?’’ diye.

 Tüm süreci kaçırmışsındır o yüzdendir düştüğün boşluk. Sürecin kendisiyle birlikte yaşanan dolu dolu her AN dır seni hedefe ulaştıran. Tüm bunların farkındalığındaki doyum Anlarında yatar Anlam. İşte o zaman Hayata Hazırsındır, Hızırsındır, Huzursundur, Fıtratsındır.

31.05.2024  01.30

Sonuç değil süreçtir asıl olan.

 Sonucu düşünmek her şeye ve herkese geç kalmaktır.

31.05.2024  01.31

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder